Home
Албум 2021/2022 година

Албум 2021/2022 година

Конкурса за макет „Къща на бъдещето“

Учениците от 4. д клас взеха участие в конкурса за макет „Къща на бъдещето“, който се провежда в рамките на програмата за обучение на EVN България – „Часът на Иви и Енчо“ и  се класираха на трето място. Като част от победителите, нашите възпитаници бяха поканени на специално събитие за представяне на изработения макет и връчване на медалите. Децата посетиха Епископската базилика, запознаха се с най-древната история на Пловдив и проявиха жив интерес към мозаечното изкуство. В Парти център „Тон бонбон“ получиха медалите си. Събитието бе съпроводено с много емоции: радост,  удовлетворение, че знанията и уменията им са възнаградени, въодушевление от безкрайните забавления.

Световният ден на водата

С поредица от инициативи ОУ “Яне Сандански” отбелязва Световния ден на водата под мотото „Подземни води – да направим невидимото видимо“.
Подземните води, които остават невидими за нас , са едно скрито съкровище, което е жизнено необходимо за нас. Подземните води са невидими, но въздействието им е видимо навсякъде.
В партньорство с учители, родители, експерти в областта на водите, учениците демонстрираха познания за значението на водата и отношение към нейното разумно използване.
В интерактивни уроци, проведени съвместно с организацията по опазване на природата “Зелени балкани” и РИОСВ Пловдив, второкласници и четвъртокласници имаха възможност да споделят мисли за опазването на водните ресурси и да участват в игри по темата.
С огромен интерес децата от втори клас наблюдаваха експерименти с вода и се състезаваха в подреждане на пъзел. Интересна и поучителна за тях се оказа приказката за рибката Флупи, която моли хората да не замърсяват водите, за да може тя да живее и да не се разболява.
Учениците от четвърти клас решаваха кръстословица с въпроси, свързани с водните ресурси на планетата и научиха любопитни факти за водата.
Нашите ученици сътвориха рисунки, проекти и есета на тема “Ценим водата”.

Седмокласниците споделиха със съученици, учители и родители сайт посветен на Световния ден на водата – Сайт

Шестокласници създадоха есета.

Водата-природен дар, лечител и приятел

Колко е ценна водата

ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

Не на тормоза в училище!
Ученици, учители, служители си подадоха ръка в името на добротата, толерантността, разбирателството.
В деня на „Розовата фланелка“ заедно пяхме, рисувахме, пуснахме балон с положителни послания, хванахме се на голямо хоро с много настроение.

Математически приказки за геометрични форми. Приказка „Град на геометричните фигури“

Съвместно преподаване в четвърти клас – г-жа Джамбазова и г-жа Игнатова превръщат математиката в приказка.
В една прекрасна страна, където по някаква причина живеят точки, линии и различни фигури, всеки ден се случват странни забавни истории. Геометрията е сложна наука, но ако добавите магия с помощта на въображението си, оказва се, че няма нищо ужасно във всички тези триъгълници, паралелепипеди и дори овали.

 

„Европейският ден на спорта в училище“ 

ОУ „Яне Сандански“ взе участие в  „Европейския ден на спорта в училище“. Учители и ученици се включиха в проявата, обединила всички от любовта към физическата активност и физическото възпитание.

„Европейския ден на спорта в училище“ е част от кампанията NowWeMove и „Европейска седмица на спорта #BeActive“. Събитията от кампанията NowWeMove са официално подкрепени от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта и Столична община.

ЕДСУ е ден, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови начини за физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за “принадлежност към училището” на всеки участник. Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност, като включването на младите хора и децата в подобен тип инициативи е от изключително значение за изграждането на здравословни навици.