Home
Киберскаутите на ОУ „Яне Сандански” втори на национално състезание
20180206_101820

Киберскаутите на ОУ „Яне Сандански” втори на национално състезание

Киберскаутите на ОУ „Яне Сандански” втори на национално състезание

Киберскаутите ни заеха второ място в националното състезание, организирано от Центъра за безопасен интернет!

Поздравления!
Над 50 ученици и младежи от 5 до 12 клас, учители, представители на институции и организации се събраха на 6.02.2018г. в Детския научен център „Музейко“, за да отбележат 15-ия международен Ден за безопасен интернет.

Сред официалните гости на събитието бяха изпълнителният директор на Сдружението за електронни комуникации и заместник-председател на Обществения съвет за безопасен интернет Анета Иванова, началникът на отдел „Трансгранична организирана престъпност“ в ГДБОП комисар Явор Колев, през видеовръзка със Страсбург и еврокомисарят за цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.

В началото на събитието с грамоти от ГДБОП и таблети от Теленор България и Центъра за безопасен интернет бяха наградени и 10 киберскаути от ОУ „Яне Сандански“ в Пловдив . Те участваха в национално състезание за най-добра дейност с връстници между 242 киберскаута от 12 населени места, които бяха обучени от Центъра за безопасен интернет през 2017 година.

Освен отличията за двата отбора “Безопасно сърфиране в интернет” и „Пазителите на интернет”, ОУ „Яне Сандански” грабна и наградата за специален принос към безопасността на децата в мрежата в лицето на третия си отбор “Inventors girls”.